torstai 7. huhtikuuta 2016

Erste Erfahrungen in Muenchen

Hallo!



Ensimmäisen viikon alku alkoi +25 asteen lämpötilalla upeassa Münchenin kaupungissa. Kaupungissa riittää paljon tehtävää, kuten kävely Englisch Gardenissa ja sorsien ruokkiminen Pretzelillä, kuljeskelu pitkin Münchenin keskustan katuja tai Olympic Parkin maisemien ihastelu, josta näkyy Alpeille saakka!






Münchenin vanha kaupunki, tämän tietyn ruumiinosan koskettaminen tuo onnea elämään.






SportScheck

Ensimmäinen työviikko SportScheckissä on mennyt vauhdilla. Kaupassa on menossa suuri remontti, jolloin apua tosiaan tarvitaan. Varsinkin, kun puolet työntekijöistä on sairaslomalla.












Töitä siis tosiaan on riittänyt. Työnkuvaamme on ensimmäisellä viikolla kuulunut kokonaisen osastollisen vaatteiden vieminen rekeillä 2. kerrokseen katutasosta. Kyseinen tehtävä on melko vaikea muutenkin, mutta jotta tehtävästä saataisiin mahdollisimman haastava, on työntekijöillä käytössään vain yksi hissi tavarankuljetusta varten, joka on koko ajan täynnä.
Töitä riittää myös kaupan yleisessä siistimisessä, jota teemme tavaroiden kuljetuksen ohella. Visuaalista puolta olemme myös päässeet käyttämään, sillä saamme joka päivä uuden seinän täytettäväksi.



Adidas seinä by Tiina & Linnea
SportScheck ulkopuolelta



SportScheckin ilmapiiri on rento ja nuorekas. Olin valmistautunut puhumaan teititellen vanhempia henkilöitä ja esimiehiä (niinkuin Saksan kulttuuriin kuuluu), mutta kukaan työntekijöistä ei halua teitittelyä itselleen.
Työntekijöitä kaupassa on hurjan paljon, talviaikaan noin 200 henkilöä. Kaikki työntekijät kaupassa ovat erittäin mukavia ja hyvin kiinnostuneita siitä, mistä olemme kotoisin, miksi olemme täällä ja mitä kieltä puhumme. Eli Suomea ja Helmeä maailmankartalle!
Perjantaina saamme uudet samanikäiset saksalaiset työparit, joten saa nähdä mitä työ vielä tuo tullessaan.

München on hyvin lähellä Italiaa, joten useimmat täällä asuvat sanovat ciao! tyypillisen  Tschüss:in sijaan joten,

Ciao! Bis bald.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti